Praktijkgids erfbelasting en schenkbelasting 2024

Auteur
Isbn
9789464333183
€ 106,00 € 100,00
Op voorraad
  • Gratis verzending

Praktijkgids erf- en schenkbelasting biedt u een praktische kennis en inzicht aan in de erfbelasting en schenkbelasting in Vlaanderen. De gids is opgebouwd vanuit de
praktijk, met aandacht voor het wettelijk kader, de interpretaties door de belastingdienst en de concrete gevolgen ervan voor de belastingplichtigen. 

De gids is geschreven in mensentaal. Dankzij de praktische insteek vindt u in het boek een antwoord op uw vragen en kunt u zich verdiepen in deze materie.

In DEEL 1 komt de Vlaamse erfbelasting aan bod. Bijzonder is de vaksgewijze bespreking van de aangifteformulieren in de erfbelasting, die in het Vlaams gewest verplicht te gebruiken zijn. De auteur overloopt rubriek per rubriek de aangifte, telkens met concrete voorbeelden en veel gemaakte fouten. 

In DEEL 2 wordt de Vlaamse schenkbelasting toegelicht. De schenkbelasting is één van deze registratiebelastingen, waarbij het schenkingscontract de belastbare verrichting vormt.

Met deze gids kunt u hoge boetes en betwistingen met de belastingdienst vermijden en kunt u de aangifte in de nalatenschap optimaliseren.  

Praktijkgids erf- en schenkbelasting is een zeer toegankelijke handleiding voor alle belastingconsulenten, accountants, boekhouders, fiscalisten, juristen en andere professionals die geconfronteerd worden met de Vlaamse erfbelasting en schenkbelasting. 

Auteur

Auteur Lars Everaert is fiscaal jurist gespecialiseerd in vermogensplanning en is zaakvoerder bij het kantoor Advies Nalatenschap. Hij schreef deze gids vanuit zijn jarenlange praktijkervaring.