Vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing: mogelijkheden tot optimalisatie?
De werkgever is verplicht om een bedrijfsvoorheffing aan de bron in te houden op de bezoldigingen van zijn of haar werknemers. In principe moet dit ingehouden bedrag worden doorgestort naar de belastingadministratie.
Maar in heel wat gevallen kan de werkgever een gedeeltelijke vrijstelling vragen van deze doorstortingsverplichting. Dit vormt een interessant cashvoordeel voor de werkgever. Gezien de populariteit van deze maatregel worden zeer frequent parlementaire vragen gesteld en arresten uitgesproken over dit onderwerp. Ook de belastingadministratie controleert actief op de toepassing van deze (gedeeltelijke) vrijstellingen, doorgaans met bijzondere aandacht voor de formele aspecten.
Met verwijzing naar recent gewijzigde wetgeving, recente rechtspraak en administratieve richtlijnen, nemen we elk van de gedeeltelijke vrijstellingen van bedrijfsvoorheffing onder de loep. Dit doen we aan de hand van cijfervoorbeelden en casussen met bijzondere aandacht voor praktische moeilijkheden en optimalisaties.
Op het einde van dit seminarie weet u dan ook precies voor welk regime de werkgever precies in aanmerking kan komen:
- De IPA-korting voor zelfstandigen en kleine vennootschappen
- Tewerkstelling van kwalificerende O&O-werknemers (onderzoekers)
- Tewerkstelling in ploegen- of nachtshiften
- Tewerkstelling in de bouwsector
- Tewerkstelling binnen zogenaamde "steunzones"
- Tewerkstelling in fruit- en groenteteelt
- Tewerkstelling in de zeevisserij
- Tijdelijke incentive voor startende ondernemingen
- Werknemers die bepaalde opleidingen volgen
- Werknemers die overwerk verrichten
- Betaalde sportbeoefenaars
- Koopvaardij, bagger- en scheepvaart
Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die advies geeft aan ondernemingen die in aanmerking komen voor een vrijstelling van doorstoring van de ingehouden bedrijfsvoorheffing.
Dit is een live online webinar. Als deelnemer ontvangt u vooraf een link. Hiermee kunt u op de vastgelegde datum en startuur inloggen en het seminarie live volgen Bent u niet in staat om dit webinar live te volgen dan kunt u de opname achteraf nog uitgesteld bekijken.
U krijgt tijdens het live online webinar de kans om uw eigen vragen te stellen aan de docent.
Tijdsindeling
Deelnameprijs
€ 200,00 (Excl. BTW)
Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (kleine ondernemingen) of 20% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons registratienummer is DV.O207764. Kies het thema 'Financiële geletterdheid - fiscaliteit en belastingen'. Het bedrag van de projectaanvraag is € 200,00.
Attesten
ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren
Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!
De attesten ITAA worden rechtstreeks ingelezen bij het ITAA. U dient dus zelf verder niets te ondernemen!