Onroerend goed in Frankrijk: verwerven, beheer en successie

  Inschrijven

  Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

  Veel Belgen overwegen een woning in Frankrijk te kopen of bezitten er reeds een. Investeren in onroerend goed in een Frans-Belgische context doet veel fiscale vragen rijzen in verschillende stadia van het project.

  Marnix Cornette is gespecialiseerd in deze materie en deelt zijn ervaring en expertise aan de hand van de volgende aandachtspunten:

  • Aankoop van Frans vastgoed: in eigen naam of via een vennootschap of via SCI? Aftrekbaarheid van de kosten bij aankoop, verbouwing en renovatie. Btw-aspecten?
  • Wijze van financiering van het onroerend goed en de fiscale voordelen ervan
  • Bezit van Frans vastgoed: is er Franse vermogensbelasting op onroerend goed?   Is er een onroerendgoedbelasting? Hoe worden huuropbrengsten behandeld? Hoe wordt het kadastraal inkomen in België berekend?
  • Verkoop van Frans vastgoed: meerwaardebelasting?
  • Schenken en erven: hoe kunt u de overdracht van een Frans onroerend goed aan de volgende generatie optimaliseren?

  Deze praktijkopleiding is een aanrader voor iedereen die direct of indirect in aanraking komt met vastgoed in Frankrijk.

  U krijgt tijdens de live webinar de kans om uw eigen vragen te stellen.  Bent u niet in staat om dit webinar live te volgen dan kunt u de opname achteraf nog uitgesteld bekijken.

  Tijdsindeling

   Deelnameprijs

   € 195,00 (Excl. BTW)

   Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (kleine ondernemingen) of 20% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons registratienummer is DV.O207764. Het bedrag van de projectaanvraag is € 195,00.

   Attesten

   ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
   IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren
   BIV - Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars - 3 punten
   NKN - Nationale Kamer van Notarissen - 3 uren

   Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!