Onroerend goed in Frankrijk: verwerven, beheer en successie

 • Marnix Cornette
Dinsdag (nm) 07/06/2022 - Livestream Donderdag (av) 09/06/2022 - Livestream

Inschrijven

Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

Veel Belgen overwegen een woning in Frankrijk te kopen of bezitten er reeds een. Investeren in onroerend goed in een Frans-Belgische context doet veel fiscale vragen rijzen in verschillende stadia van het project.

Marnix Cornette is gespecialiseerd in deze materie en deelt zijn ervaring en expertise aan de hand van de volgende aandachtspunten:

 • Aankoop van Frans vastgoed: in eigen naam of via een vennootschap of via SCI? Aftrekbaarheid van de kosten bij aankoop, verbouwing en renovatie. Btw-aspecten?
 • Wijze van financiering van het onroerend goed en de fiscale voordelen ervan
 • Bezit van Frans vastgoed: is er Franse vermogensbelasting op onroerend goed?   Is er een onroerendgoedbelasting? Hoe worden huuropbrengsten behandeld? Hoe wordt het kadastraal inkomen in België berekend?
 • Verkoop van Frans vastgoed: meerwaardebelasting?
 • Schenken en erven: hoe kunt u de overdracht van een Frans onroerend goed aan de volgende generatie optimaliseren?

Deze praktijkopleiding is een aanrader voor iedereen die direct of indirect in aanraking komt met vastgoed in Frankrijk.

U krijgt tijdens de live webinar de kans om uw eigen vragen te stellen.  Bent u niet in staat om dit webinar live te volgen dan kunt u de opname achteraf nog uitgesteld bekijken.

Uw professionele docent

Marnix Cornette,  zaakvoerder RFN, een kantoor gespecialiseerd in fiscaal en juridisch advies, accounting en consulting voor Belgische en Nederlandse bedrijven en particulieren met Franse activiteiten. Als expert-comptable is hij de drijvende kracht van het team van meer dan 100 experts en medewerkers.

Tijdsindeling

 • Dinsdag (nm) 07/06/2022 - Livestream

  Van 13u30 tot 16u30: live uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Docent: Marnix Cornette

  Livestream

 • Donderdag (av) 09/06/2022 - Livestream

  Van 18u30 tot 21u30: live uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Docent: Marnix Cornette

  Livestream

Deelnameprijs

€ 195,00 (Excl. BTW)

Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (kleine ondernemingen) of 20% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons registratienummer is DV.O207764. Het bedrag van de projectaanvraag is € 195,00.

Attesten

ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren
BIV - Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars - 3 punten
NKN - Nationale Kamer van Notarissen - 3 uren

Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!