Successieplanning voor ondernemer die stopt

  Inschrijven

  Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

  De ondernemer die stopt, bevindt zich op een sleutelmoment in zijn leven. Na een carrière keihard te hebben gewerkt, wil hij of zij voluit genieten van het leven. De verzekeringen komen tot uitkering, wat is het lot van de onderneming,… De ondernemer die stopt zit met heel wat cruciale vragen!

  In deze opleiding richten we ons op één concrete casus: de ondernemer die stopt. We belichten vanuit deze situatie alle belangrijke stappen inzake successieplanning waar deze ondernemer over kan nadenken. 

  Wat als er plots iets zou gebeuren? Is mijn partner dan voldoende beschermd? Welke successierechten zijn de kinderen dan verschuldigd? Wat gebeurt er met de onderneming die nog niet definitief overgelaten is?

  De onderneming speelt een prominente rol in dit verhaal. We maken een onderscheid tussen het verkopen van de onderneming aan derden en het overdragen van de onderneming aan één of meerdere van de kinderen.

  De onderneming is verkocht, de verkoopprijs schenken aan de kinderen? Hoe controle behouden over het geschonken vermogen?

  Hoe de onderneming overdragen aan de opvolger? En wat met de andere kinderen, die vader of moeder niet willen opvolgen? En wat als de onderneming een dermate groot onderdeel van het vermogen uitmaakt? Hoe de verschillende kinderen dan gelijk behandelen, zonder dat de onderneming daaronder moet lijden?

  Aan de hand van talrijke concrete voorbeelden zullen we u een helder inzicht brengen inzake de successieplanning voor de ondernemer die stopt.

  U ontvangt een zorgvuldig uitgeschreven syllabus waarin alle thema’s van deze opleiding uitvoerig worden geanalyseerd, met vele voorbeelden. U krijgt uitgebreid de kans om uw eigen vragen te stellen.

  Deze opleiding is een aanrader voor belastingconsulenten, accountants, boekhouders die zich willen verdiepen in successieplanning voor ondernemers alsook voor advocaten, notarissen en vermogensplanners en de ondernemers zelf.

  Tijdsindeling

   Deelnameprijs

   € 195,00 (Excl. BTW)

   Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (kleine ondernemingen) of 20% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons registratienummer is DV.O207764. Het bedrag van de projectaanvraag is € 195,00.

   Attesten

   ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
   IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren
   FSMA - bank- en beleggingsdiensten - 3 punten

   Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!