Horeca: gloednieuwe circulaire witte kassa (GKS)

Tim Van Sant

maandagavond 5 februari 2018 - Hotel Shamrock Tielt

Nieuwe regeling geldt vanaf 1 december 2017 !!

* Verplichte velden

€ 170,00

Inhoud:

Op 6 november 2017 verscheen een de gloednieuwe, omvangrijke circulaire over de witte kassa (GKS) na grondig overleg met Horeca Vlaanderen (circulaire 2017/C/70 betreffende het geregistreerde kassasysteem). Naast alle toepassingsvoorwaarden en modaliteiten van de witte kassa voorziet de nieuwe circulaire ook in gloednieuwe regels m.b.t. het onderscheid tussen goederenleveringen enerzijds en restaurant- en cateringdiensten anderzijds.

Tim Van Sant, btw-expert op het kabinet van de Minister van Financiën, bespreekt voor u alle nieuwigheden en aandachtspunten uit deze circulaire die van belang zijn voor de horeca-praktijk.

Komen o.a. ter sprake:

  • Welke restaurant- of cateringdiensten zijn in de € 25.000-drempel begrepen?
  • Hoe berekent u de € 25.000 drempel bij twee materieel verbonden inrichtingen?
  • Wie onder de drempel van € 25.000 blijft, moet die btw-bonnetjes uitreiken?
  • Wat zijn de nieuwe spelregels voor foodtrucks en mobiele voedselkramen?
  • Onder welke omstandigheden moeten frituuruitbaters een witte kassa aanschaffen?
  • Hoe gaat een traiteur te werk als hij op verplaatsing cateringdiensten aanbiedt?
  • Een slager die catering doet op verplaatsing waarmee hij de € 25.000-grens overschrijdt?
  • Wat zijn de regels voor een B&B?
  • Heeft een cafetaria van een sportclub een witte kassa nodig?
  • Wat zijn de verplichtingen voor een kok aan huis?
  • Wat met VIP diners in een voetbalstadion?
  • Wat bij een bedrijfsfeest?
  • Hoe gaat u tewerk met de witte kassa ingeval uw klanten een factuur vragen?
  • Wie in de fase van het eindverbruik een beroep doet op een onderaannemer hoeft geen witte kassa te hebben. Wat zijn hier precies de voorwaarden?
  • Is een witte kassa vereist voor een serviceclub die een eetfestijn organiseert?
  • Kan de forfaitaire regeling nog gebruikt worden als een witte kassa vereist is?
  • Wanneer moeten cadeaubonnen in de kassa opgenomen worden?
  • Wat zijn de boeten bij het niet-conform gebruik van de witte kassa?
  • Wat moet de uitbater doen bij een technisch probleem met de GKS?

Dit seminarie is een aanrader voor iedere consulent, accountant, boekhouder met cliënteel uit de horeca-sector.

Uw professionele docent:

Tim Van Sant is licentiaat in de rechten (KUL-1997) en bijzondere licentiaat in het ondernemingsrecht (UA - 2002). Hij is als btw-expert werkzaam op het kabinet van de Minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

Tijdsindeling:

  • maandagavond 5/02/2018 - Hotel Shamrock Tielt

    Vanaf 18u : onthaal met ontvangstkoffie en broodjes
    Van 18u30 tot 21u30 : uiteenzetting (met verzorgde koffiebreak)
    Van 21u30 tot 22u: mogelijkheid tot vraagstelling

    Plaats:

    hotel Shamrock, Euromarktlaan 24, 8700 Tielt
    (www.shamrock.be - routeplan).

Deelnameprijs:

€ 195,00 (excl. btw), inclusief catering en documentatie. U betaalt pas na ontvangst van de factuur.

Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 40% (kleine ondernemingen) of 30% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons erkenningsnummer is DV.O207764. Het bedrag van de projectaanvraag is € 195,00 (Meer info).

Attesten:

U krijgt een attest voor permanente vorming conform de vereisten van volgende beroepsorganisaties na ondertekening van de aanwezigheidslijst bij het begin en op het einde van de sessie.

BIBF - Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten - 3u30
IAB - Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten - 3u30
IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3u30

Als advocaat kan u op basis van het aanwezigheidsattest dat practicali uitreikt de gevolgde opleiding zelf laten valideren door de Orde van Vlaamse Balies.

In voorraad