Successieplanning met levensverzekeringen

 • Lars Everaert
Dinsdag (av) 25/01/2022 - Livestream Woensdag (vm) 02/02/2022 - Livestream

Inschrijven

Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

Het gebruik van een levensverzekering als techniek om vermogen over te dragen naar de volgende generatie wint de laatste jaren sterk aan belang. Een levensverzekering vormt immers een relatief eenvoudig alternatief voor een testament of een schenking.

Aan de hand van een levensverzekering kunt u bij uw overlijden een wettelijke erfgenaam méér geven dan waarop hij recht zou hebben volgens het wettelijk erfrecht, of u kunt ook iemand buiten uw wettelijke erfgenamen aanduiden als begunstigde bij overlijden.

De levensverzekering heeft ook nog altijd een verzekeringsaspect. Zo kunt u bijvoorbeeld een aanvullende waarborg voorzien bij overlijden, ziekte of ongeval. Daarnaast zijn levensverzekeringen ook interessante beleggingsinstrumenten (tak 21 of tak 23).

Partners kunnen elkaar begunstigen aan de hand van een levensverzekering. Voor feitelijk of wettelijk samenwonende koppels kan een levensverzekering interessant zijn om op die manier een deel van hun roerend vermogen bij overlijden over te maken aan hun partner.

Tijdens dit webinar komen o.a. volgende thema’s ter sprake:
 • Opmaak van de begunstigingsclausule
 • Levensverzekering als alternatief voor testament
 • Levensverzekering als alternatief voor schenking
 • Levensverzekering in het nieuwe erfrecht
 • Levensverzekering in het nieuwe huwelijksvermogensrecht
 • Hoe werkt een verzekeringsgift? Welke taxatie heeft deze tot gevolg? En welke oplossingen kunnen hiervoor worden geboden?
 • Combinatie van schenking en beleggen in een levensverzekering
 • Wat betekent de flexibele generatiesprong uit het hervormde erfrecht voor levensverzekeringen?
 • Wat heeft een beleggingsverzekering met twee verzekeringnemers en twee verzekerden te bieden?
 • VLABEL-standpunten

Dit seminarie is een live webinar.  Als deelnemer ontvangt u vooraf een link. Hiermee kunt u op de vastgelegde datum en startuur inloggen en het seminarie live volgen. U kunt de recording ook uitgesteld herbekijken.

Tijdens het live webinar kunt u uw persoonlijke vragen voorleggen aan de docent. 

U ontvangt een zorgvuldig uitgeschreven syllabus waarin alle thema’s van deze opleiding uitvoerig worden beschreven met voorbeelden.

Uw professionele docent

Lars Everaert, master in de rechten (UGent), fiscaal jurist, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal vermogensadvies. Als Estate Planner werkt hij voor particulieren een vermogens- en successieplanning op maat uit.

Tijdsindeling

 • Dinsdag (av) 25/01/2022 - Livestream

  Docent: Lars Everaert

  Van 18u30 tot 21u30: uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Livestream

 • Woensdag (vm) 02/02/2022 - Livestream

  Docent: Lars Everaert

  Van 9u tot 12u: uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Livestream

Deelnameprijs

€ 195,00 (Excl. BTW)

Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (kleine ondernemingen) of 20% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons registratienummer is DV.O207764. Het bedrag van de projectaanvraag is € 195,00.

Attesten

ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren
FSMA - verzekeringen - 3 punten

Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!