Omzetting van vennootschapsvormen: praktische werkwijze

  Met bijzondere aandacht aan de procedures en verslagen!

  Inschrijven

  Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

  De vennootschappen moeten hun statuten in overeenstemming brengen met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen ter gelegenheid van de eerstvolgende statutenwijziging na 1 januari 2020 en ten laatste op 31 december 2023.

  Deze formaliteit is vereist met een loutere aanpassing van de statuten aan de WVV bepalingen van de NV, de BV, de VOF, de CommV en de CV voor zover het geen omzetting naar een andere vennootschapsvorm betreft.

  Tijdens dit webinar informeert Gislenus Bats u over de praktische werkwijze die dient gevolgd te worden bij diverse omzettingen van vennootschapsvormen.

  Volgende omzettingen komen ter sprake:

  • Omzetting van BVBA naar BV
  • Omzetting van V.O.F. naar VOF
  • Omzetting van een Commanditaire vennootschap op aandelen naar een NV
  • Omzetting van een V.O.F.  naar een Commanditaire Vennootschap
  • Omzetting van een Landbouwvennootschap naar een VOF of naar een CommV
  • Omzetting van een BV naar een NV
  • Omzetting van een NV naar een BV
  • Omzetting van een CVBA naar een BV

  Deze opleiding is een aanrader voor elke belastingconsulent, accountant, boekhouder, financieel verantwoordelijke, die begaan is met de omzetting van een vennootschap.

  U ontvangt een zorgvuldig samengestelde documentatiebundel.

  Dit seminarie is een live webinar mogelijk direct contact tot de spreker. Als deelnemer ontvangt u vooraf een link. Hiermee kunt u op de vastgelegde datum en startuur inloggen en het seminarie live volgen. U kunt de recording ook uitgesteld bekijken.

  Tijdsindeling

   Deelnameprijs

   € 195,00 (Excl. BTW)

   Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (kleine ondernemingen) of 20% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons registratienummer is DV.O207764. Het bedrag van de projectaanvraag is € 195,00.

   Attesten

   ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
   IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren

   Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!