Fusies en splitsingen voor de kmo

 • Gislenus Bats
Donderdag (vm) 20/05/2021 - Livestream Dinsdag (av) 25/05/2021 - Livestream
Met bijzondere aandacht aan de moeder-dochter fusie en partiële splitsing!

Inschrijven

Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

Reorganisaties zijn vaak economisch en operationeel gedreven, maar kunnen aanzienlijke negatieve fiscale gevolgen hebben indien de implementatie ervan niet adequaat gebeurt. Het WVV heeft de regels verduidelijkt om een oplossong te bieden aan vragen uit de praktijk. De fiscale implicaties van het gewijzigde WVV werden geïmplementeerd in ons Belgisch fiscale wetboek.

Vanuit zijn praktijkervaring  geeft Gislenus Bats een praktijkgerichte analyse van de fusies en splitsingen voor kmo-vennootschappen op vennootschapsrechtelijk, boekhoudkundig  en fiscaal vlak.

Volgende topics komen ter sprake:

 • Hoe ziet de nieuwe wetgeving voor fusies en splitsingen eruit volgens onder het WVV?
 • Welke formaliteiten moeten worden nageleefd? Welke documenten zijn op te stellen?
 • Bij splitsing kan de vergoeding bestaat uit een opleg in geld, die beperkt is tot maximaal 10%. Hoe moet de maximale opleg in geld worden berekend in een kapitaalloze vennootschap?
 • Wat is het verschil tussen een splitsing en partiële splitsing? Welk impact heeft de hervorming van het vennootschapsrecht hierop gehad?
 • Is een 100% moeder-dochter partiële splitsing mogelijk?

Deze opleiding is een aanrader voor elke belastingconsulent, accountant, boekhouder, financieel verantwoordelijke, advocaat die begaan is met de vereffening van een vennootschap.

U krijgt een zorgvuldig samengestelde documentatiebundel.

Dit seminarie is een live webinar met mogelijk direct contact tot de spreker. Als deelnemer ontvangt u vooraf een link via mail. Hiermee kunt u op de vastgelegde datum en startuur inloggen en het seminarie live volgen. U kunt de recording ook uitgesteld bekijken.

Uw professionele docent

Gislenus Bats, ere-bedrijfsrevisor - gewaardeerd auteur en docent bij EHSAL, EMS & U Gent alsook spreker bij talrijke professionele seminaries.

Tijdsindeling

 • Donderdag (vm) 20/05/2021 - Livestream

  Docent: Gislenus Bats

  Van 9u tot 12u: uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Livestream

 • Dinsdag (av) 25/05/2021 - Livestream

  Docent: Gislenus Bats

  Van 18u30 tot 21u30 : uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Livestream

Deelnameprijs

€ 195,00 (Excl. BTW)

Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (kleine ondernemingen) of 20% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons registratienummer is DV.O207764. Het bedrag van de projectaanvraag is € 195,00.

Attesten

ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren

Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!