Aankoop onroerend goed: privé of via de vennootschap?

 • Wim Vermeulen
 • Hanne Martens
Donderdag (vm) 17/06/2021 - Livestream

Inschrijven

Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

Investeren in vastgoed is voor heel wat ondernemers aantrekkelijk, gezien de historisch lage rente. Maar koopt u als bedrijfsleider dat vastgoed best privé of toch met de vennootschap? Dit is geen zwart-witverhaal. Beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. De belangrijkste boodschap is om ze goed tegen elkaar af te wegen en de juiste vragen te stellen. Zodat u een totaaladvies kunt verstrekken aan uw klant. Tijdens dit webinar helpen wij u op weg.

De vastgoedspecialisten van Cazimir bespreken de voor- en nadelen aan de hand van volgende aandachtspunten:

 • Waarom zou u een vastgoedinvestering realiseren binnen de vennootschap?
 • Wijze van financiering van het onroerend goed en de fiscale voordelen ervan
 • Aftrekbaarheid van de kosten bij de aankoop
 • Aftrekbaarheid van kosten van verbouwing en renovatie
 • Btw-aspecten
 • Meerwaardebelasting bij verkoop
 • Schenken en erven
 • Hoe kan de patrimoniumvennootschap hierbij helpen?

Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die direct of indirect in aanraking komt met vastgoedplanning binnen vennootschappen.

U krijgt tijdens de live webinar de kans om uw eigen vragen te stellen. Bent u niet in staat om dit webinar live te volgen dan kunt u de opname achteraf nog uitgesteld bekijken.

Uw professionele docenten

Wim Vermeulen is advocaat-vennoot bij Cazimir Advocaten en één van de specialisten vastgoed fiscaliteit. Hij is als advocaat verbonden aan de balie van Brussel. Wim is auteur van meerdere boeken en publiceert in fiscale tijdschriften. Hij is een veelgevraagde gastspreker over vastgoed fiscaliteit en successieplanning van onroerend goed. Hij doceert Vastgoed fiscaliteit in de Master in de Personal Financial Planning aan de AMS en is gastdocent FHS.

Hanne Martens behaalde aan de UGent haar Master in de Rechten en daarna aan de Universiteit Antwerpen een Master in het Fiscaal Recht (2016). Zij is verbonden aan de balie van Brussel. Hanne Martens heeft een bijzondere interesse voor (internationale) vastgoedfiscaliteit. Zij begeleidt cliënten bij al hun fiscale vraagstukken over hun vastgoedprojecten in binnen- en buitenland.

Tijdsindeling

 • Donderdag (vm) 17/06/2021 - Livestream

  Docenten: Wim Vermeulen en Hanne Martens

  Van 9u tot 12u: live uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Livestream

Deelnameprijs

€ 195,00 (Excl. BTW)

Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (20% als grote onderneming) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons erkenningsnummer is DV.O207764. Het bedrag van de projectaanvraag is 195 euro.

Attesten

ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren
BIV - Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars - 3 uren (in aanvraag)

Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!