Omzetting van vennootschappen

 • Gislenus Bats
Woensdag (av) 05/10/2022 - Livestream

Met de toelichting van basisontwerp verslagen van "omzetting"

Inschrijven

Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

Sinds 1 mei 2020 is het nieuwe Wetboek voor Vennootschappen en Verenigingen (WVV) van kracht. Dit nieuw wetgevend kader snoeide drastisch in het aantal vennootschapsvormen. Hierdoor moeten heel wat bestaande vennootschappen zich "omzetten" naar een ander vennootschapstype dat wettelijk voorzien is.

Bij de omzettingen moet rekening gehouden worden met een aantal formele vereisten, waaronder de tussenkomst van een notaris en een beroepsbeoefenaar: commissaris, bedrijfsrevisor of accountant. De beroepsbeoefenaar zal nagaan of de voorwaarden die zijn interventie noodzakelijk maken, voldaan zijn.

Tijdens deze opleiding geeft Gislenus Bats een praktijkgerichte handleiding van de te volgen procedure met specifieke aandachtspunten bij de omzetting van vennootschappen en praktische toelichting bij basis ontwerp verslaggevingen.

Volgende topics komen ter sprake:

Deel 1: toepassing overgangsmaatregelen (artikel 41, § 4 Wet van de WVV)

 • BVBA (oud) naar BV (WVV)
 • Comm.VA (oud) naar NV (WVV)

Deel 2: “omzetting” met toepassing van Boek 14 WVV

 • NV naar BV
 • Comm.V / V.O.F. naar BV
 • V.O.F. naar CommV

Deel 3: controleverslag door bedrijfsrevisor of gecertificeerd (extern) accountant

Gislenus Bats zal ook het basisontwerp controle verslag ( Bedrijfsrevisor / gecertificeerd (extern) accountant)  inzake de voorgenomen  omzetting  van V.O.F naar BV toelichten tijdens dit webinar.

Deze opleiding is een aanrader voor elke belastingconsulent, accountant, boekhouder, financieel verantwoordelijke, advocaat die begaan is met de omzetting van een vennootschapsvorm.

U krijgt een zorgvuldig samengestelde documentatiebundel.

Dit seminarie is een live webinar mogelijk direct contact tot de spreker. Als deelnemer ontvangt u vooraf een link. Hiermee kunt u op de vastgelegde datum en startuur inloggen en het seminarie live volgen. U kunt de recording ook uitgesteld bekijken.

Uw professionele docent

Gislenus Bats, ere-bedrijfsrevisor - gewaardeerd auteur en past docent bij EHSAL, EMS & U Gent alsook spreker bij talrijke professionele seminaries.

Tijdsindeling

 • Woensdag (av) 05/10/2022 - Livestream

  Van 18u30 tot 20u30: uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Docent: Gislenus Bats

  Livestream

Deelnameprijs

€ 130,00 (Excl. BTW)

Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (kleine ondernemingen) of 20% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons registratienummer is DV.O207764. Het bedrag van de projectaanvraag is € 130,00.

Attesten

ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 2 uren categorie A
IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 2 uren

Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!