Btw-vrijstellingen van art. 44 W.BTW

 • Tim Van Sant
Woensdag (vm) 21/06/2023 - Livestream Donderdag (av) 22/06/2023 - Livestream

Inschrijven

Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

Artikel 44 is het langste artikel uit het Btw-wetboek en bevat alle handelingen die aan de btw onderworpen zijn, maar die niet effectief belast worden en dus vrijgesteld zijn van btw. Keerzijde van de medaille is dat deze handelingen geen recht op aftrek van btw verlenen.

Verricht u naast deze vrijgestelde handelingen ook effectief met btw belaste handelingen, dan bent u een gemengde btw-plichtige en is het omwille van de nieuwe regels dringend tijd om actie te ondernemen. De deadline van 30 juni 2023 nadert immers snel.

In de dagelijkse praktijk bestaan er heel wat misverstanden over de precieze draagwijdte van deze vrijstellingsbepalingen. Tijdens dit webinar bespreekt btw-specialist Tim Van Sant deze vrijgestelde handelingen en geeft hij aan waar er aandachtspunten zijn.

De (para)medische vrijstellingen, de onderwijsvrijstelling, de vrijstelling voor sportclubs en serviceclubs, de onroerende verhuur, de verkoop van gebouwen, de vrijstelling voor auteursrechten, de vrijstelling voor voordrachtgevers, de vrijstelling voor gezinshulp, kans- en geldspelen, ...: het passeert allemaal de revue.

De materie wordt uiteengezet aan de hand van praktische cases zodat u daar onmiddellijk mee aan de slag kunt. U krijgt de kans om uw persoonlijk btw-vraagstuk aan de docent voor te leggen tijdens het webinar.

Uw professionele docent

Tim Van Sant is licentiaat in de rechten (KUL-1997) en bijzondere licentiaat in het ondernemingsrecht (UA - 2002). Hij is als btw-expert werkzaam bij PwC.

Tijdsindeling

 • Woensdag (vm) 21/06/2023 - Livestream

  Van 9u – 12u: uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Docent: Tim Van Sant

  Livestream

 • Donderdag (av) 22/06/2023 - Livestream

  Van 18u30 tot 21u30: uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Docent: Tim Van Sant

  Livestream

Deelnameprijs

€ 195,00 (Excl. BTW)

Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (kleine ondernemingen) of 20% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons registratienummer is DV.O207764. Kies het thema 'Financiële geletterdheid - fiscaliteit en belastingen'.  Het bedrag van de projectaanvraag is € 195,00.

Attesten

ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren

Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!