Boek woonkredieten: 55 praktijkcases aj 2022

Auteur
Isbn
9789464333039
€ 95,40 € 90,00
Op voorraad
  • Gratis verzending

Dé ideale aanvulling op de praktijkgids personenbelasting aj 2022

Woonkredieten 55 Praktijkcases maakt u wegwijs in de complexe geregionaliseerde woonfiscaliteit. Het vak IX van de aangifte personenbelasting is ongetwijfeld het moeilijkste vak om in te vullen. Denk maar aan de talrijke herfinancieringsleningen, de pandwissels, de problematiek van meerdere kredieten, de keuzeregelingen, het deels beroepsmatig gebruik van een woning voor deberoepsactiviteit, de verhuur van de woning aan de eigen vennootschap e.d.

Aan de hand van dit unieke naslagwerk kunt u de aangifteformulieren personenbelasting van belastingplichtigen met één of meerdere woonleningen optimaal invullen.

Vertrekkende vanuit de fiscale attesten hebben de auteurs 55 nuttige praktijkcases vollediguitgewerkt aan de hand van volgend stramien:

  • Hoe vult u de aangifte in?
  • Op welke fiscale voordelen heeft u recht?
  • Hoe ziet de belastingberekening er uit?
  • Hoe kunt u optimaliseren?

In deze nieuwe editie werd extra aandacht besteed aan de pandwissels. In bepaalde praktijkcases werd de regeling uitgewerkt voor de drie gewesten (Vlaanderen, Brussel en Wallonië) om de verschillen te illustreren.

Als bijlage bevat het handboek ook nuttige overzichtsschema’s en checklists. Zodoende vormtdit boek de perfecte aanvulling op de theorie die u terugvindt in Praktijkgids PersonenbelastingAJ 2022.

Woonkredieten 55 Praktijkcases Aj 2022 telt ruim 550 pagina’s en is een absolute aanrader voor iedere professional die geconfronteerd wordt met de fiscale praktijk van kredieten m.b.t. eigen en niet-eigen woningen.

Sophie Hugelier is auteur en docente directe belastingen 

Tim Galloo is auteur en docent directe belastingen