Actief over de grens: btw- en belastingaspecten

 • Gilles Tack
 • Joeri De Ceulenaire
Dinsdag (vm) 07/03/2023 - Livestream Dinsdag (av) 14/03/2023 - Livestream

Zowel Belgische KMO actief in het buitenland als buitenlandse KMO actief in België!

Inschrijven

Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

Vele ondernemers en vrije beroepers voelen zich geroepen om het binnenlandse succes over de grens te kopiëren. Soms volstaat een branch voor een buitenlands project. In andere gevallen is het beter zijn om een nieuwe vennootschap op te richten in het buitenland. Het is daarbij van primordiaal belang om de vennootschapsrechtelijke en fiscale spelregels (btw en belastingen) te kennen.

De docenten, Gilles Tack & Joeri De Ceulenaire, duiden de verschillende mogelijkheden om een buitenlandse handelsactiviteit juridisch te organiseren. Aan de hand van hun praktijkervaring tonen zij aan welke hindernissen zich voordoen inzake btw en inkomstenbelastingen en welke oplossingen er bestaan.

In eerste instantie wordt gefocust op de fiscale verplichtingen voor Belgische KMO’s actief in het buitenland. Daarnaast komen ook de fiscale verplichtingen van buitenlandse entiteiten in België met vaste inrichting aan bod.

Dit seminarie is een live webinar. Als deelnemer ontvangt u vooraf een link. Hiermee kunt u op de vastgelegde datum en startuur inloggen en het seminarie live volgen. U kunt de recording ook uitgesteld bekijken.

Tijdens het webinar kunt u uw persoonlijk vraagstuk voorleggen aan de sprekers.

Uw professionele docenten

Gilles Tack is zelfstandig btw-consultant met meer dan 12 jaar ervaring. Hij is een docent bij de hogeschool Gent en gastspreker bij diverse opleidingsinstituten.

Joeri De Ceuleneire, tax vennoot bij Mazars ALTOS.

Tijdsindeling

 • Dinsdag (vm) 07/03/2023 - Livestream

  Van 9u tot 12u: uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Docenten: Gilles Tack en Joeri De Ceulenaire

  Livestream

 • Dinsdag (av) 14/03/2023 - Livestream

  Van 18u30 tot 21u30: uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Docenten: Gilles Tack en Joeri De Ceulenaire

  Livestream

Deelnameprijs

€ 195,00 (Excl. BTW)

Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (20% als grote onderneming) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons erkenningsnummer is DV.O207764. Kies het thema 'Financiële geletterdheid - fiscaliteit en belastingen'. Het bedrag van de projectaanvraag is 195 EUR.

Attesten

ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren

Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!