Omzetting van vennootschapsvorm en aanpassing van statuten vóór 01/01/2024

 • Gislenus Bats
Woensdag (vm) 07/06/2023 - Livestream Woensdag (av) 28/06/2023 - Livestream

Inschrijven

Om in te schrijven moet u eerst ingelogd zijn.

Het nieuwe wetboek van vennootschappen en verenigingen veroorzaakt een omzetting van de vennootschapsvorm of een aanpassing van de statuten bij vele vennootschappen. Er zijn nog tal van oude vennootschappen (nv, bvba, vof, ComV, cvba, cvoa) die hun statuten nog moeten aanpassen aan het nieuwe vennootschappenrecht. De deadline van de overgangsperiode verstrijkt op 01.01.2024 en komt dichterbij. Hoe pakt u de aanpassing van de statuten of / en de omzetting concreet en praktisch aan?

Op basis van zijn waardevolle praktijk-ervaring geeft de heer Gislenus Bats u een leidraad teneinde de omschakeling bij de nog niet omgezette vennootschappen efficiënt te laten verlopen.

Aan de hand van basisontwerpverslagen omvattende verslag van het bestuursorgaan, controleverslag bedrijfsrevisor of gecertificeerd accountant, verslag van de buitengewone algemene vergadering van de vennoten / aandeelhouders wordt de procedure van de aanpassing van de statuten of / en de omzetting naar een aangepaste vennootschapsvorm toegelicht met nadruk op de vereiste formaliteiten en verslaggeving.

Volgende topics komen ter sprake:

 • Wat zegt boek 14 van het WVV precies over de omzetting van vennootschapsvormen?
 • Wat zijn de meest voorkomende fouten bij omzetting?
 • Welke statutaire keuzes kunt u maken?
 • Welke statutaire keuzes moet u maken?
 • Welke verslaggevingen en formaliteiten moeten worden vervuld?

Dankzij deze opleiding kunt u met kennis van zaken uw klant begeleiden bij de omzetting van een vennootschapsvorm en/of de aanpassing van de statuten vóór de deadline van 01/01/2024.

U krijgt een zorgvuldig samengestelde documentatiebundel.

Dit seminarie is een live webinar mogelijk direct contact tot de spreker. Als deelnemer ontvangt u vooraf een link. Hiermee kunt u op de vastgelegde datum en startuur inloggen en het seminarie live volgen. U kunt de recording nadien ook herbekijken.

Uw professionele docent

Gislenus Bats, ere-bedrijfsrevisor - gewaardeerd auteur en past docent bij EHSAL, EMS & U Gent alsook spreker bij talrijke professionele seminaries.

Tijdsindeling

 • Woensdag (vm) 07/06/2023 - Livestream

  Van 9u tot 12u: uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Docent: Gislenus Bats

  Livestream

 • Woensdag (av) 28/06/2023 - Livestream

  Van 18u30 tot 21u30: uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling

  Docent: Gislenus Bats

  Livestream

Deelnameprijs

€ 195,00 (Excl. BTW)

Door gebruik te maken van de KMO portefeuille kunt u een subsidie ontvangen van 30% (kleine ondernemingen) of 20% (middelgrote ondernemingen) op de deelnameprijs (exclusief btw). Ons registratienummer is DV.O207764. Kies het thema 'Financiële geletterdheid - fiscaliteit en belastingen'.  Het bedrag van de projectaanvraag is € 195,00.

Attesten

ITAA - Institute for Tax Advisors and Accountants - 3 uren categorie A
IBR - Instituut van de Bedrijfsrevisoren - 3 uren
NKN - Nationale Kamer van Notarissen - 3 uren

Om het attest permanente vorming te bekomen dient u de aanwezigheidsvragen en de eindtoets tijdens de livestream te beantwoorden! Er wordt géén attest permanente vorming uitgereikt indien u enkel uitgesteld kijkt!